EKI-elektroniikankierrätyspiste oli opintojemme Inno- vaatioporjekti, jonka tilaajana oli Elker. Briefi oli suunnitella kierrätyslaite joka ei näytä roskikselta ja rakentaa kampanja tämän ympärille. 
Työryhmässä oli kuusi jäsentä. Vastuullani oli kahden muun jäsenen kanssa kierrätyspisteen muotoilu ja kehittäminen sekä käyttöliittymän hahmottelu. 
Suunnittelumme keskiössä oli palvelu kokonaisuutena, joka vastaisi mahdollisimman hyvin käyttäjän tarpeisiin sekä ratkaisisi kierrätyksessä ilmenneitä ongelmakohtia.
Pienelektroniikan kierrätyksessä monilla ihmisillä kännykät, kannettavat ja vanhat tabletit makaavat laatikoiden pohjalla. 
Syitä löytyi muun muassa epäluottamuksesta tietoturvaan ja laitteiden datan tuhoamiseen. 

Kehitimme palvelukonseptin, joka on mahdollisimman läpinäkyvä, helppokäyttöinen ja turvallinen. Palvelussa on itse fyysinen EKI-kierrätyspiste sekä noutopalvelu. Kierrätyspisteen käyttöliittymä sekä verkkosivut suunniteltiin käyttäjälähtöisiksi ja selkeiksi. 
Digitaalisen julkaisemisen kurssilla suunnittelimme parini kanssa vielä uudestaan käyttöliittymän syvemmin. Toteutimme käyttöliittymästä koodatun demon. 
Suunnittelu syksyllä 2017. Käyttöliittymä kevät 2018. 
Back to Top