Lamp on prototyyppi valaisimesta, jonka vaatimuksena oli sisältää akku, aurinkopaneeli, ledit, katkaisin ja mini USB piiri. Toteutettu koulun Tuotemuotoiluprojektina. 

Valaisin on muotoiltu pidettäväksi olkapäällä ja kädessä. Sen häntä taittuu olkapään muotoon pitäen sen paikallaan esimerkiksi lukiessa kuistilla istuskellen. Hännän voi myös taivuttaa koukuksi jolloin sen voi ripustaa vaikka ikkunan eteen roikkumaan. Hännässä olevan magneetin avulla valaisimen saa työvaloksi metalliseen tukeen kiinnittäessä.

Muodossa on ollut tavoitteena löytää veistoksellinen muoto, joka on ergonominen ja toimiva käyttää. 
Muodon löytämiseksi keskityin ihmisen käden sekä olkapään muotoon ja mittasuhteisiin. Tuote on muodoltaan pyritty saamaan mahdollisimman ergonomiseksi ja mukavaksi käyttää yhdistettynä veistokselliseen plastiseen muotoon. 


Prototyypin tein 3D-mallinnusten pohjalta tehdyistä 3d-printeistä sekä muottivalamalla valaisimen linssin. Sisärungossa on paikat akulle, usb-portille, aurinkopaneelille, katkaisimelle ja ledeille. Rakenne on suunniteltu niin, että tuotteesta voi tehdä vedenkestävän ja kelluvan. 
Suunniteltu syksyllä 2016. 
Back to Top